«Αυτά είναι τα τρία μνημόνια – Ψήφισέ τα»! Το μήνυμα στον Μητσοτάκη, vid

«Σωστή πολιτική» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας, την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τηρήσει την Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς να την καταγγείλει στην παρούσα φάση! Ο πρώην πρωθυπουργός απέφυγε στο να χρησιμοποιήσει την λέξη «κωλοτούμπα» το ότι, ο πρωθυπουργός δεν προχώρησε, όπως είπε, «σε μια λογική αυτοκαταστροφική καταγγέλλοντας τη συμφωνία όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά».

Ωστόσο, χαρακτήρισε «δικαιολογία» ότι σε αυτή τη φάση δεν ψηφίζει η κυβέρνηση τα τρία μνημόνια με τα Σκόπια, τα οποία προσφέρονται σαν εναλλακτική απέναντι στην φαινομενική αδιαλλαξία της νέας κυβέρνησης στο γειτονικό μας κρατίδιο, η οποία φέρεται να θέλει να χρησιμοποιεί το «Μακεδονία σκέτο»!

Τα περιβόητα 3 μνημόνια συνεργασίας αφορούν τα ζητήματα φύλαξης των εναέριων συνόρων των Σκοπιανών, την στήριξη της ευρωπαϊκής τους πορείας και της ένταξής τους στο ΝΑΤΟ, και θέματα αύξησης της οικονομικής συνεργασίας.

Μάλιστα ο πρώην πρόεδρος των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, του είπε να τα ψηφίσει, καθώς ήδη εφαρμόζονται στην πράξη, όπως ισχυρίστηκε:

 

loading...