Θα παρέμβει ο Στρατός στην ενημέρωση της κοινής γνώμης στην Ευρώπη; «Βόμβα» από Γαλλία

Τι ειπώθηκε από τον Αρχηγό του Γαλλικού Επιτελείου Στρατού

Η ανάγκη ελέγχου των πληροφοριών για την επιρροή τόσο της εθνικής όσο και της διεθνούς κοινής γνώμης έχει επιβεβαιωθεί.

Αυτό δήλωσε ο Αρχηγός του Επιτελείου του Γαλλικού Στρατού Πιερ Σιλ, δείχνοντας, κατά τα φαινόμενα, τι έρχεται στην Ευρώπη!

Ήδη και στην Ελλάδα υπάρχουν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «ρωσική και άλλου είδους προπαγάνδα», η οποία, όπως αφήνουν να εννοηθεί, πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο!

Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Κυριακή από  το Defense News  , ο Σιλ είπε ότι η σύγκρουση στην Ανατολική Ευρώπη «άλλαξε την δυναμική της μάχης».

Πρόσθεσε ότι η κρίση έχει αναδείξει την ανάγκη να ελεγχθεί η ροή των πληροφοριών «για να επηρεαστεί τόσο η εθνική όσο και η διεθνής κοινή γνώμη».

«Ο στρατός διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στον τομέα της ενημέρωσης», είπε ο Σιλ και πρόσθεσε:

 

“Χωρίς την ικανότητα να πείσει (την κοινή γνώμη) και να εξουδετερώσει τις αρνητικές επιρροές, οποιαδήποτε στρατιωτική κινητοποίηση μπορεί να αποτύχει. Η εμφάνιση των κοινωνικών δικτύων ενίσχυσε αυτήν την ιδέα, επιταχύνοντας σημαντικά την διάδοση πληροφοριών, αληθών ή ψευδών, αυξάνοντας παράλληλα τον όγκο, την εμβέλεια και την απήχησή τους.”

 

 

 

Οι δηλώσεις του Γάλλου στρατιωτικού ήρθαν, ενώ τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και οι κυβερνήσεις βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό σε αδιέξοδο αναφορικά με την αφήγησή τους σχετικά με τον πόλεμο της Ουκρανίας και ως εκ τούτου η λαϊκή υποστήριξη για περαιτέρω χρηματοδότηση μειώνεται δραματικά! Σε αυτό έχει συμβάλλει, σύμφωνα με τους διεθνιστές, η διαφορετική ενημέρωση που προσφέρεται στην Ευρώπη, η οποία δίνει σε πολίτες μια άλλη οπτική των πραγμάτων στην Ουκρανία!

Μια δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο έδειξε ότι περίπου το 70 τοις εκατό των Αμερικανών θέλουν η κυβέρνησή τους να πιέσει την Ουκρανία να διαπραγματευτεί μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ρωσία. Αντίστοιχες δημοσκοπήσεις υπάρχουν και στην Ευρώπη!

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο πως στην Γαλλία ήδη υπήρξε παρέμβαση ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥ σε σχέση με την ενημέρωση και τον έλεγχο που πρέπει να υπάρξει, προκειμένου να μην ζημιώνεται το κεντρικό αφήγημα του πολέμου της Ουκρανίας!

 

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/
loading...