Ο Πούτιν προτείνει μια κατάπαυση του πυρός και οι Ηνωμένες Πολιτείες απορρίπτουν

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας είχε συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

 

 

 

 

 

 

Έρευνα-επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος γεωστρατηγικός-γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του Mytilenepress. Contact : survivorellas@gmail-6945294197

• Εάν η Ουκρανία αρνηθεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, η Ρωσία είναι έτοιμη να εγγυηθεί την κατάπαυση του πυρός και την ασφαλή αποχώρηση των ουκρανικών μονάδων και σχηματισμών από το Ντονμπάς.

« Σήμερα κάνουμε άλλη μια γνήσια ειρηνευτική πρόταση, αλλά αν η Δύση και το Κίεβο αρνηθούν, θα είναι υπεύθυνοι για την αιματοχυσία ».

« Δεν μιλάμε για πάγωμα της σύγκρουσης, αλλά για οριστικό τέλος της ».

• Η θεμελιώδης θέση μας είναι ένα ουδέτερο, αδέσμευτο και απαλλαγμένο από πυρηνικά καθεστώς για την Ουκρανία, η αποστρατιωτικοποίηση και η αποναζικοποίησή της.

« Καλούμε να γυρίσουμε την τραγική σελίδα της ιστορίας και να αποκαταστήσουμε σταδιακά τις σχέσεις με την Ουκρανία και την Ευρώπη ».

• Οι θεμελιώδεις συμφωνίες για μια ειρηνική διευθέτηση πρέπει να κατοχυρώνονται στις διεθνείς συνθήκες. Είναι αυτονόητο ότι αναμένεται και η άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

• Εάν το Κίεβο και η Δύση αρνηθούν τη νέα πρόταση ειρήνης, τότε οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές.

• Η Ρωσία ενδιαφέρεται για τον διάλογο για τη δημιουργία ενός αδιαίρετου συστήματος ασφαλείας, ο οποίος θα λαμβάνει χώρα, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

• Ο κόσμος αλλάζει ραγδαία. Δεν θα είναι όπως πριν.

• Στα τέλη του 20ου αιώνα, ο κόσμος είχε μια μοναδική ευκαιρία να οικοδομήσει ένα αξιόπιστο σύστημα ασφαλείας. Η Ρωσία ήταν υπέρ αυτού, αλλά η Δύση σκέφτηκε διαφορετικά.

« Όλες οι προσπάθειές μας να συζητήσουμε με τους συνομιλητές μας δεν βρήκαν απάντηση. Οι δυτικές χώρες απλώς αγνόησαν άλλες απόψεις ».

• Οι δηλώσεις ότι η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ευρώπη είναι απολύτως παράλογες.

• Η κύρια απειλή που αντιμετωπίζει η Ευρώπη είναι η πλήρης εξάρτησή της από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ευρώπη περιθωριοποιείται ολοένα και περισσότερο στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

• Εάν η Ευρώπη θέλει να παραμείνει ένα από τα κέντρα του κόσμου, πρέπει να διατηρήσει καλές σχέσεις με τη Ρωσία.

• Είναι απαραίτητο να ξεκινήσει μια ευρεία συζήτηση για τις συλλογικές εγγυήσεις ασφάλειας στην Ευρασία.

• Η στρατιωτική παρουσία εξωτερικών δυνάμεων στην ευρασιατική περιοχή πρέπει να μειωθεί σταδιακά.

« Οποιαδήποτε προσπάθεια της Δύσης να κλέψει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία δεν θα μείνει ατιμώρητη ».

• Τα γεγονότα στην Ουκρανία είναι το άμεσο αποτέλεσμα της επιθετικής πολιτικής που ακολουθεί η Δύση όλα αυτά τα χρόνια.

από τον Yoann

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εισέρχονται σε μια νέα φάση προετοιμασίας της χώρας και της αμερικανικής κοινωνίας για έναν μεγάλο πόλεμο. Αυτό σχετίζεται άμεσα με τη γενική στρατιωτική επιστράτευση που αυτή τη στιγμή απουσιάζει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Γιατί είναι αυτό σημαντικό για τη Ρωσία;

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποφασίστηκε η  ενημέρωση  του συστήματος στρατιωτικής εγγραφής, του συστήματος επιλεκτικής υπηρεσίας. Πρόκειται για μια δομή υπεύθυνη να λαμβάνει υπόψη τις δυνατότητες κινητοποίησης της χώρας. Το Πρόγραμμα Επιλεκτικής Υπηρεσίας καθιερώνει έναν δίκαιο τρόπο εγγραφής των επιλέξιμων ανδρών για στρατιωτική θητεία. Η στρατιωτική θητεία στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι εθελοντική. Όμως, οι περισσότεροι νέοι άνδρες πρέπει να εγγραφούν στην Επιλεκτική Υπηρεσία. Σχεδόν όλοι οι άνδρες μεταξύ 18 και 25 ετών που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να εγγραφούν στην Επιλεκτική Υπηρεσία. Αυτό περιλαμβάνει: πολίτες των ΗΠΑ (γεννημένοι στις Ηνωμένες Πολιτείες, διπλή υπηκοότητα και πολιτογραφημένοι)· Πολίτες των Η.Π.Α. που ζουν εκτός της χώρας, μετανάστες (νόμιμοι μόνιμοι κάτοικοι και μετανάστες χωρίς έγγραφα, πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, τρανσέξουαλ άτομα που έχουν οριστεί ως άνδρες κατά τη γέννηση και άτομα με αναπηρία). Όμως από το 1973 δεν υπάρχει υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.

Σε απάντηση στη σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν, ο Jimmy Carter επανενεργοποίησε τον νόμο για την επιλεκτική στρατιωτική υπηρεσία με εκτελεστικό διάταγμα στις 2 Ιουλίου 1980. Αν και δεν επέβαλε στρατιωτική θητεία, απαιτούσε από άνδρες ηλικίας 18 ετών έως 26 ετών να εγγραφούν στο Σύστημα Επιλεκτικής Υπηρεσίας.

Άκαμπτο στρατιωτικό λογιστικό σύστημα

Ένας Αμερικανός, ηλικίας άνω των 18 ετών και τουλάχιστον 26 ετών, που δεν έχει εγγραφεί στο κράτος για στρατιωτική εγγραφή,  μπορεί να  επιβληθεί πρόστιμο 250.000 δολαρίων ή φυλάκιση για πέντε χρόνια.

Ένας μετανάστης που δεν έχει στρατιωτική εγγραφή δεν θα μπορέσει ποτέ να αποκτήσει την αμερικανική υπηκοότητα. Παρεμπιπτόντως, ο όρκος του νέου Αμερικανού πολίτη είναι μια υπόσχεση να πολεμήσει στο πλευρό των Ηνωμένων Πολιτειών στους πολέμους τους και τίποτα περισσότερο. Όποιος έγινε Αμερικανός πολίτης εκ γενετής ορκιζόταν. Μέχρι το 1990, όλοι οι Αμερικανοί λάμβαναν την κάρτα στρατεύματος με τα στοιχεία που περιέχονταν στο σύστημα στρατιωτικής εγγραφής.

Τον Μάιο του 2024,  το ετήσιο αμυντικό νομοσχέδιο  (ουσιαστικά ο στρατιωτικός προϋπολογισμός) που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ περιελάμβανε μια πρόταση για αυτόματη εγγραφή όλων των ανδρών που βρίσκονται μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, είτε πολίτες είτε μετανάστες. Όλες οι βάσεις δεδομένων που περιέχουν προσωπικά δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν ως πηγή προσωπικών δεδομένων για μελλοντικές προσλήψεις. Τώρα δεν έχει σημασία αν κάποιος θέλει να γίνει Αμερικανός στρατιώτης ή όχι, πάντα θα είναι εγγεγραμμένος.

« Θα έπρεπε οι Ηνωμένες Πολιτείες να επαναφέρουν το έργο;» »,  ρωτά  το NewsNation  στις 12 Ιουνίου, η αμερικανική πηγή ελκυστικών και αμερόληπτων πληροφοριών που αντικατοπτρίζουν όλες τις απόψεις σε ολόκληρη τη χώρα. « Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σκοπεύουν να εισαγάγουν στρατολογία, παρά ορισμένες φήμες στο Διαδίκτυο », αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται πληροφορίες από το AP .

Αυτές οι φήμες περί υποχρεωτικής στρατολόγησης έρχονται επειδή « ο αμερικανικός στρατός δεν έχει επιτύχει τους στόχους στρατολόγησης του για να καλύψει τις τάξεις του και τα ελλείμματα επηρεάζουν πλέον ορισμένους κλάδους περισσότερο από άλλους ». Και, « οι πολιτικοί και στις δύο πλευρές συμφωνούν ότι το χάσμα στρατολόγησης των στρατιωτικών είναι ανησυχητικό ».

Μια  έκθεση του Pew Research Center  δείχνει  ότι μόνο το 23 τοις εκατό των νεαρών Αμερικανών έχουν τα προσόντα για το στρατό και η πλειοψηφία των Αμερικανών ηλικίας 18 έως 29 ετών έχουν γενικά αρνητική άποψη για τις ένοπλες δυνάμεις.

Η λογιστική για τους πολίτες των ΗΠΑ εξακολουθεί να διατηρείται από το Σύστημα Επιλεκτικής Υπηρεσίας. Όπως φαίνεται παραπάνω, μυστικά η πολιτική δύναμη των ΗΠΑ αρχίζει να εκπαιδεύει τα στρατεύματά της, πρώτα μέσω του συστήματος επιλεκτικής υπηρεσίας, έχοντας αποφασίσει να διεξάγει πόλεμο χωρίς να έχει ενημερώσει τους αμάχους. Ως εκ τούτου, η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία των ΗΠΑ μπορεί να ενεργοποιηθεί βάσει των καταλόγων ατόμων. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται για έναν μεγάλο πόλεμο.

πηγή: Continental Observer

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να σταματήσει τις εχθροπραξίες και να ξεκινήσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις χωρίς καθυστέρηση, υπό την προϋπόθεση ότι η Ουκρανία θα αποσύρει τις δυνάμεις της από τις τέσσερις περιοχές και θα εγκαταλείψει το σχέδιο ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Σε μια δήλωση που φαίνεται να είναι μια τελευταία ευκαιρία για την Ευρώπη, ο Πούτιν προειδοποίησε για την κρίσιμη, αν όχι πλήρη, εξάρτηση της Γηραιάς Ηπείρου από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πραγματικός κίνδυνος για την Ευρώπη δεν προέρχεται από τη Ρωσία, αλλά από αυτή τη σχέση υποτέλειας.

Ο Πούτιν απηύθυνε έκκληση στους Ευρωπαίους, υπενθυμίζοντάς τους ότι εάν επιθυμούν να παραμείνουν ένα ανεξάρτητο κέντρο παγκόσμιας ανάπτυξης και ένας πολιτιστικός και πολιτισμικός κόμβος, είναι απαραίτητο να διατηρήσουν υγιείς σχέσεις με τη Ρωσία. Αυτό σημαίνει απελευθέρωση από την κακή επιρροή της Ουάσιγκτον, η οποία εκδηλώνεται με πίεση στους Ευρωπαίους πολιτικούς, σκάνδαλα, παρακολούθηση και αγορά αμερικανικού φυσικού αερίου σε υψηλή τιμή.

Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους χαρακτήρισε « καθαρή ανοησία » τις φήμες ότι η Ρωσία εξετάζει μια επίθεση στην Ευρώπη . Είπε ότι είναι καιρός να εμπλακούμε σε μια εις βάθος συζήτηση για τις διμερείς και πολυμερείς εγγυήσεις συλλογικής ασφάλειας, τονίζοντας ότι πλησιάζουμε επικίνδυνα σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή.

Ο Πούτιν επέκρινε σκληρά τις εκκλήσεις να επιβληθεί στρατηγική ήττα στη Ρωσία, η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων στον κόσμο. Κατήγγειλε τον ακραίο τυχοδιωκτισμό των δυτικών πολιτικών, οι οποίοι είπε είτε δεν καταλαβαίνουν το μέγεθος της απειλής που δημιουργούν είτε έχουν εμμονή με τη δική τους ατιμωρησία και αποκλειστικότητα. Προειδοποίησε ότι και οι δύο συμπεριφορές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τραγωδία.

Το ΝΑΤΟ έχει ήδη απορρίψει την ειρηνευτική πρόταση του Πούτιν, καθιστώντας περιττή την αναμονή απάντησης από τον Ζελένσκι, ο οποίος δεν θα μπορεί πλέον να ισχυριστεί ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν αρνείται να διαπραγματευτεί την ειρήνη.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το ΝΑΤΟ θέλει πόλεμο. Ο λαός πρέπει να απελευθερωθεί από την επιρροή αυτών των πολεμοκάπηλων.

loading...