Ο Φιντάν μετέτρεψε τις πρεσβείες σε Ευρώπη-Ελλάδα σε κέντρα της ΜΙΤ και τις συνδέει με τρομοκρατικές οργανώσεις

Τρομερό σχέδιο υλοποιεί το “πουλέν” του Ερντογάν, Χακάν Φιντάν στις τουρκικές πρεσβείες, ειδικά σε Ευρώπη και Ελλάδα φυσικά, αφού τις έχει ήδη μετατρέψει σε κέντρα συλλογής πληροφοριών της ΜΙΤ, ενώ θα τις συνδέσει με οργανώσεις όπως η Milli Gorus, και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις εκβιάζοντας τους πάντες.

Μιλάμε για ένα δίκτυο χιλιάδων πλέον Τούρκων κατασκόπων, που θα συλλέγουν πληροφορίες και θα ελέγχους επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, ειδικά εκεί που ζουν μεγάλες τουρκικές κοινότητες, αλλά και γενικά μουσουλμάνοι.

Αυτό σημαίνει συναγερμό για την χώρα μας, ειδικά την Δυτική Θράκη, στην οποία είναι η γνωστή η στάση του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, με κύριο σχέδιο προς το παρόν την πρόκληση πιέσεων για “αναγνώριση τουρκικής μειονότητας” και όχι μουσουλμανικής.

Ξεκίνησαν τα όργανα στην Δυτική Θράκη
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας “Τούρκων” Δυτικής Θράκης (ABTTF) Χαλήτ Χαμπίπ Ογλού σχετικά με την ιστορική επιτυχία του ΚΙΕΦ στις ευρωεκλογές του 2024 δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αφήσαμε πίσω μας τις ευρωεκλογές. Σε αυτές τις εκλογές δείξαμε ότι είμαστε «Τούρκοι» με τις ψήφους που δώσαμε στο κόμμα μας, αποδείξαμε την ύπαρξή μας στην περιοχή μας στην κυβέρνηση και σε όλη την κοινή γνώμη με τις ψήφους που έλαβε το κόμμα μας.

Εξ αρχής, συγχαίρω το κόμμα ΚΙΕΦ για τη συμμετοχή του στον δημοκρατικό προεκλογικό αγώνα με την απόφασή του να συμμετάσχει στις εκλογές και συγχαίρω ολόκληρη την Τουρκική κοινότητα που έδειξε την ενότητα και την αλληλεγγύη μας σε όλους πηγαίνοντας στις κάλπες και ψηφίζοντας το κόμμα μας.

Αλλά φαίνεται πως έχει αναστατώσει κάποιους ανθρώπους στη χώρα μας αυτή η επιτυχία μας.

Διότι η χαρά μας πρέπει να προκάλεσε θυμό σε κάποιους κύκλους που αβάσιμες κατηγορίες κατά του κόμματός μας ΚΙΕΦ ήρθαν και πάλι στην ημερήσια διάταξη. Αφήστε αυτά τα κενά λόγια! Το 2024, η εικόνα είναι η ίδια με τις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις! Ποιος βρίσκεται στη Δυτική Θράκη; Εμείς!

Ποιοι είμαστε εμείς; Είμαστε οι Τούρκοι! Με άλλα λόγια, υπάρχει μια Τουρκόφωνη κοινότητα στην περιοχή, η οποία ζει και διατηρεί ζωντανές τις Τουρκικές παραδόσεις, τα έθιμα και τον πολιτισμό και μεταδίδει τον Τουρκικό πολιτισμό από γενιά σε γενιά εδώ και αιώνες. Αλλά η χώρα μας προσπαθεί να αρνηθεί αυτό το γεγονός.

Από την άλλη, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που κυβερνά τη χώρα μας, πρότεινε ως υποψήφιο στις εκλογές του ΕΚ τον Αλβανό υπήκοο και μέλος της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση για διαφθορά σε τοπικές εκλογές, και τον εξέλεξε στο ΕΚ.

Αλλά όταν εμείς λέμε ότι είμαστε «Τούρκοι», όταν αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες της Τουρκικής κοινότητας στη Δυτική Θράκη, δεν μας χαρίζονται λόγια! Φτάνει πια! Κάνετε τη χώρα μας περίγελο στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Φροντίζετε την Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, φροντίζετε τη μειονότητα στη Ρουμανία, φροντίζετε την Ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη! Αλλά όταν πρόκειται για την «Τουρκική» μειονότητα στα εδάφη σας, αρνείστε την ύπαρξή της.

Τι στο καλό! Απίστευτο! Υπάρχουμε, είμαστε Τούρκοι! Την ημέρα που η χώρα μας, όπως και άλλες χώρες της ΕΕ, θα αναγνωρίσει τις μειονότητες στη χώρα της ως πλεονέκτημα και όχι ως απειλή, όλα θα αλλάξουν. Κάλλιο αργά παρά ποτέ!»

Γιατί μετατρέπει τις πρεσβείες και το ΥΠΕΞ σε παράρτημα της ΜΙΤ ο Φιντάν
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν υπερασπίστηκε τις συνεχιζόμενες προσπάθειές του για αναδιάρθρωση με στόχο τη μετατροπή του υπουργείου σε κέντρο πληροφοριών, τονίζοντας ότι η ένταξη του Υπουργείου Εξωτερικών με τον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών (MİT) θα επιταχυνθεί, αναφέρει ο εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος Α.Μποζκούρτ.

Ποιο είναι το σχέδιο της Άγκυρας που υλοποιεί ο Τούρκος; ΥΠΕΞ
Ο Φιντάν απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων γνωστών για τους δεσμούς τους με τη MİT στο Habertürk TV τη Δευτέρα, δηλώνοντας ότι μετά τη θητεία του ως επικεφαλής της MİT, προσπαθεί τώρα ως υπουργός Εξωτερικών να θεσμοθετήσει την αξία των πληροφοριών για το κράτος.

Υπογραμμίζοντας την προηγούμενη επιτυχία του με τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, τόνισε ότι τώρα είναι η σειρά του υπουργείου να υποβληθεί σε παρόμοιες προσπάθειες.

«Θα πρέπει να κοινοποιήσουμε ξεκάθαρα τις απαιτήσεις και τις ανάγκες μας στην εξωτερική πολιτική στις υπηρεσίες πληροφοριών, ώστε να μπορούν να δώσουν προτεραιότητα στους περιορισμένους πόρους τους αποτελεσματικά», είπε ο Φιντάν στους δημοσιογράφους.

Μίλησε επίσης για την ανάγκη “οι Τούρκοι διπλωμάτες που ασκούν στην πράξη την εξωτερική πολιτική, να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τις υπηρεσίες πληροφοριών για να αποκτήσουν πλεονέκτημα”.
Ο Φιντάν τόνισε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του μηχανισμού εθνικής ασφάλειας
Τόνισε τη σημασία της εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων βάσει πληροφοριών εντός του υπουργείου, εκφράζοντας την ανάγκη για προσλήψεις προσωπικού βάσει αυτών των απαιτήσεων και την ανάγκη κατάρτισης του υπάρχοντος προσωπικού σύμφωνα με τη νέα δομή.

Τα πλοκάμια της ΜΙΤ μέσω πρεσβειών και προξενείων σε όλη την ΕΕ
“Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Φιντάν, ο οποίος επέστησε την προσοχή επειδή μιλούσε περισσότερο σαν γραφειοκράτης που εξακολουθεί να βρίσκεται στο τιμόνι της MİT παρά ως υπουργός Εξωτερικών, υποστηρίζοντας μια δομή που μοιάζει με το σύστημα της σοβιετικής εποχής όπου διπλωμάτες υπηρέτησαν επίσης ως πράκτορες πληροφοριών”, τονίζει ο Μποζκούρτ.

Τόνισε την ανάγκη όλων των θεσμών με διεθνή δέσμευση να συντονιστούν στο πλαίσιο μιας ομάδας πληροφοριών για την παροχή ακριβών ενημερώσεων στον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το Nordic Monitor έγραψε πρόσφατα περί ανησυχιών, σχετικά με τους διορισμούς στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα ονόματα στον πρόσφατο γύρο διορισμών είναι ο Νουχ Γιλμάζ ( Nuh Yılmaz), πρώην σύμβουλος τύπου και επικεφαλής του τμήματος αντικατασκοπείας στο MİT.

“Φαίνεται ότι ο Φιντάν κατάφερε τελικά να τον διορίσει ως αναπληρωτή του, σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο Γιλμάζ έχει ιστορικό επίβλεψης πρακτόρων και πληροφοριοδοτών σε παραδοσιακά τουρκικά μέσα ενημέρωσης και διαδικτυακούς ιστότοπους ειδήσεων, με ορισμένους να εμπλέκονται στη διάδοση θεωριών συνωμοσίας.

Κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης στις 15 Δεκεμβρίου 2023, ο Γιλμάζ ανακοίνωσε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες με στόχο την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου και των πολιτικών ανθρώπινου δυναμικού του ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με τον Γιλμάζ, αυτές οι πρωτοβουλίες σηματοδοτούν μια επερχόμενη αλλαγή στις προϋποθέσεις για τους επίδοξους διπλωμάτες.

Υπαινίχθηκε την πιθανότητα μελλοντικών αλλαγών, υποδεικνύοντας ότι η επάρκεια στην αγγλική γλώσσα μπορεί να μην παραμείνει υποχρεωτική για όλα τα άτομα που ελπίζουν να ακολουθήσουν διπλωματική σταδιοδρομία.

Επιπλέον, ο Ουμίτ Ουλβί Κανίκ (Ümit Ulvi Canik), πρώην νομικός σύμβουλος της MİT, διορίστηκε στη Γενική Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο Canik είχε προηγουμένως εμπλακεί σε ένα σκάνδαλο που σχετίζεται με αποστολή φορτηγών φορτωμένων με όπλα και πυρομαχικά το 2014, που προοριζόταν για ομάδες της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Ο Κανίκ είχε εκπροσωπήσει την MİT σε διάφορες νομικές υποθέσεις και έπαιξε ρόλο στην παρεμπόδιση της έρευνας α τα φορτηγά.

Ο Χατσί Αλί Οζέλ (Hacı Ali Özel), πρώην αναπληρωτής του Φιντάν, έχει οριστεί ως γενικός διευθυντής προσωπικού

Η επιστροφή του στο ΥΠΕΞ σηματοδοτεί τις προσπάθειες του Φιντάν να συγκεντρώσει μια ομάδα ευθυγραμμισμένη με τους στόχους του, καθώς η κυβέρνηση Ερντογάν είχε εκδιώξει περίπου το 30% του συνολικού διπλωματικού προσωπικού, (περισσότερους από 700 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων βετεράνων πρεσβευτών), από το υπουργείο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στο το 2016.

Ένας μεγάλος αριθμός από τις ανοιχτές θέσεις καταλήφθηκαν τότε από πιστούς, υποστηρικτές και πολιτικά διορισμένα άτομα που δεν ήταν διπλωμάτες καριέρας.

Ο Γκουρσέλ Ντονμέζ (Gürsel Dönmez), ο οποίος στο παρελθόν συνεργαζόταν με τον Φιντάν στην MİT, διορίστηκε επικεφαλής σύμβουλος του.

Ο Ντονμέζ, υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος της Προεδρίας των Τούρκων στο Εξωτερικό και των Συναφών Κοινοτήτων (YTB), είναι γνωστός για τη συμμετοχή του με τις κοινότητες της διασποράς στην Ευρώπη, που αφορά μια στρατηγική στρατολόγησης απασχολείται από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών.

Τούρκοι διπλωμάτες που εργάζονται στο υπουργείο διέρρευσαν καταγγελίες σχετικά με την αναδιάρθρωση υπό τον Φιντάν, συνήθως μέσω πρώην πρεσβευτών που είναι τώρα πολιτικοί ή δημοσιογράφοι και που συνεργάζονταν στενά με το υπουργείο στο παρελθόν.

Κάποιοι από αυτούς υποστήριξαν ότι η προοπτική του κυβερνώντος κόμματος για μετασχηματισμό του υπουργείου σε κλάδο της ΜΙΤ, δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας, λέγοντας ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου θα αντισταθούν σε αυτήν την αλλαγή”, τονίζει ο Μποζκούρτ αλλά αυτά είναι εικασίες μπροστά σε ένα στυγνό ισλαμικό καθεστώς .

loading...