Σαμαράς – Καραμανλής θα στείλουν ηχηρό μήνυμα στον Μητσοτάκη: «Δεν κυβερνάς μόνος σου» – Σε μία κλωστή οι ισορροπίες στη ΝΔ

Mπορεί τα κόμματα της Κεντροαριστεράς να βρίσκονται σε μία μεγάλη εσωστρέφεια από την οποία θα κάνουν καιρό να βγουν, όμως, τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Κεντροδεξιά παράταξη δείχνουν ότι ο χώρος κρέμεται σε μία λεπτή σχολή.
Οι σκληρές εκφράσεις που ακούστηκαν μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα την περασμένη εβδομάδα δείχνουν ότι οι ισορροπίες στη ΝΔ είναι εύθραυστες.
Πόσο μάλλον, όπως λένε σοβαρές πηγές, εάν δεν υπάρχει προοπτική αυτοδυναμίας από τη Νέα Δημοκρατία.

Κάποιοι θέλουν να τους εκφράσει ο Σαμαράς

Πολλοί λένε ότι αν υπήρχε ένα πρόσωπο που να έβγαινε μπροστά για να εκφράσει την πατριωτική πτέρυγα της ΝΔ, τότε αυτό θα ήταν ο απόλυτος ρυθμιστής του πολιτικού συστήματος.
Σε αυτό το ρόλο, κάποιοι βλέπουν τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος όμως είναι αρκετά μεγάλος για μία τέτοια πολιτική περιπέτεια συν ότι το έχει ξανακάνει το 1993 με την Πολιτική Άνοιξη αφού έριξε την εκλεγμένη κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Κατηγορηματικός ο Σαμαράς ότι η ΝΔ έγινε υπηρέτης της woke κουλτούρας

Ωστόσο, διαφυλάττοντας την πολιτική του αυτονομία μέσα στη Νέα Δημοκρατία σε μερικές μέρες θα κάνει μία πολιτική παρέμβαση που θα ξεσηκώσει πολλές συζητήσεις.
Ουσιαστικά, αυτό που θα πει είναι ότι η σημερινή ΝΔ έχει γίνει ένας γαλάζιο Ποτάμι, με κεντρώα χαρακτηστικά, με το κυβέρνηση να υπηρετεί τη woke κουλτούρα διολισθαίνοντας στο δικαιωματισμό, στην ατζέντα ΛΟΑΤΚΙ με κορυφαία πράξη το γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Κανείς δεν ακούει το αριστερό αφήγημα, όλη η Ευρώπη στρίβει δεξιότερα

Επίσης, ο τίτλος της ομιλίας του «Ελλάδα και Ευρώπη σε σταυροδρόμι» προδιαθέτει ότι θα μιλήσει για τη δεξιά στροφή της Ευρώπης σε όλες σχεδόν τις χώρες.
Μία ανάλυση στην οποία μπαίνει και η Ελλάδα καθώς είδαμε κόμματα με άγνωστους αρχηγούς να μπαίνουν στην ευρωβουλή.
Ο κόσμος πλέον, ακούει το δεξιό αφήγημα σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα. Ενώ για παράδειγμα, στρίβει το πρόσωπο όταν ακούει για σοσιαλδημοκρατία.
Γι’ αυτό και πρόσωπα όπως η Έφη Αχτσιόγλου, όπως ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Πέτρος Κόκκαλης δεν βρήκαν ούτε τη ψήφο τους.
Η ιδεολογία τους έχει αποτύχει πλέον πανευρωπαϊκά.

Θα πάνε όλες οι φυλές της ΝΔ εκτός από τον Μητσοτάκη-Πατέλη-Σκέρτσο

Στη ΝΔ η ομιλία τόσο του Α.Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή έχει έναν μεγάλο αντίκτυπο. Ενώνει πρόσωπα μέσα στο κόμμα που αισθάνονται πλέον να ασφυκτιούν απέναντι στο σύστημα Μητσοτάκη των 5-6 συμβούλων και εξωκοινοβουλευτικών που χωρίς να έχουν ψηφιστεί από το λαό, θεωρούν τούς εαυτούς τους παντογνώστες και με ισόβια εξουσία.
Γι’ αυτό στην ομιλία Σαμαρά θα παραστούν τουλάχιστον 60-70 βουλευτές και στελέχη της ΝΔ μεταξύ των οποίων οι Χ. Αθανασίου, Φ. Αραμπατζή, Β. Γιόγιακας, Στ. Γκίκας, Γ. Γκιουλέκας, Θ. Δαβάκης, Α. Δημοσχάκης, Α. Καραμανλή, Θ. Καράογλου, Α. Κατσανιώτης, Δ. Κυριαζίδης, Φ. Μπαραλιάκος, Μ. Σαλμάς, Γ. Πασχαλίδης, Μ. Χαρακόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης, Βλάσσης και πρόσωπα που μίλησαν στην συνεδρίαση της Κ.Ο όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης, Θαν. Πλεύρης και Ευρ. Στυλιανίδης.
Αναμένεται να προσέλθουν ο Νίκος Δένδιας και άλλα καραμανλικά στελέχη για να ακούσουν και τον Κώστα Καραμανλή ο οποίος δεν αναμένεται να μιλήσει για θέματα της κυβέρνησης αλλά θα δώσει βάση στην εξωτερική πολιτική και τις εξελίξεις στην Ευρώπη.
Στην ομιλία θα βρεθούν στελέχη από όλα τα κομματα, θα είναι εκεί και από την Ελληνική Λύση, θα βρεθεί πιθανόν και η Αφροδίτη Λατινοπούλου.
Ουσιαστικά θα είναι όλες οι τάσεις της Κεντροδεξιάς, χωρίς να είναι ο Κ.Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του (Σκέρτσος-Πατέλης-Γεραπετρίτης κ.α) που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

loading...