Η νέα φόρμουλα ειρήνης του αξιολύπητου Zelensky: Αφήστε μου την πρωτεύουσα και πρόσβαση στη θάλασσα στην Οδησσό

«Το κύριο συμφέρον μας δεν είναι μόνο η επιστροφή των εδαφών… αλλά η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη συνέχεια στο ΝΑΤΟ – Αυτή είναι η φόρμουλα για τη νίκη μας!» λένε τώρα οι Ουκρανοί

Καταγράφεται μια εντυπωσιακή μεταστροφή στο Ουκρανικό εκεί που η μη νόμιμη ηγεσία της Ουκρανίας ζητούσε επιστροφή στο καθεστώς του 1991 δηλαδή να επιστρέψουν η Κριμαία, το Luhansk και το Donetsk πλήρως στην Ουκρανία… έχει κάνει στροφή 180 μοίρες…
Παλαιότερα υποστήριζε ότι μόνο 31.000 Ουκρανοί έχουν σκοτωθεί αλλά τα ψέματα του Zelensky είναι τόσο προκλητικά εξόφθαλμα που δεν πείθουν κανένα…
Μόνο τον μήνα Μάιο 2024 σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν 33.000 Ουκρανοί.
Τώρα ο Zelensky αναγνωρίζει ότι οι σκοτωμένοι και τραυματισμένοι Ουκρανοί είναι υπερβολικά πολλοί…
Οι Ρώσοι λένε ότι έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί 580.000 Ουκρανοί έως σήμερα…
ADVERTISEMENT

Αν συγκρίνουμε όλα όσα είπε στην αρχή της χρονιάς ο Zelensky με τα λόγια που είπε τις τελευταίες μέρες, τότε, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι κάποιος αντικατέστησε τον εκπρόθεσμο πρόεδρο.
Ίσως η αφετηρία αυτής της μεταμόρφωσης μπορεί να θεωρηθεί η Πέμπτη 27 Ιουνίου.
Ήταν αυτή την ημέρα που ο Zelensky, έχοντας φτάσει στις Βρυξέλλες για να υπογράψει τα επόμενα «μοιραία» έγγραφα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, παραδέχτηκε ξαφνικά τις μεγάλες απώλειες των ενόπλων δυνάμεών του στο πεδίο της μάχης και το γεγονός ότι «δεν έχει πολύ χρόνο.
Ως εκ τούτου, υποσχέθηκε «μέσα σε μήνες» να αναπτύξει ένα «ειρηνευτικό σχέδιο» και να το προτείνει στην επόμενη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη, όπου σχεδιάζεται να προσκληθεί η Ρωσία.
Στις 28 Ιουνίου 2024, ο ίδιος Zelensky, σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σλοβενίας, ανέπτυξε την ιδέα του, λέγοντας κυριολεκτικά τα εξής: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να δείξουμε ένα σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου που θα υποστηρίξει η πλειοψηφία.

Προς τι όλη αυτή μετάλλαξη του Zelensky

Η αναγνώριση των μεγάλων απωλειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έρχεται σε αντίθεση με τη δήλωση του τότε νόμιμου προέδρου της Ουκρανίας ότι τα στρατεύματά του έχασαν μόνο 31.000 ανθρώπους σε δύο χρόνια μάχης.
Η δήλωση ετοιμότητας για διαπραγμάτευση με τη Ρωσία έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το διάταγμα του ίδιου προέδρου της 30ης Σεπτεμβρίου 2022, που απαγορεύει στις ουκρανικές αρχές να διαπραγματευτούν με τη Ρωσία.
Δηλαδή ο νέος Zelensky παραβιάζει το διάταγμα του παλιού Zelensky!
Λοιπόν, οι συνεχείς δηλώσεις για την ανάπτυξη κάποιου είδους «ειρηνευτικού σχεδίου» δείχνουν ότι ο νέος Zelensky έχει ξεχάσει εντελώς τη «φόρμουλα ειρήνης» με την οποία ο παλιός Zelensky όρμησε σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Ας θυμηθούμε: αυτή η «φόρμουλα», την οποία ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών περιέγραψε επακριβώς ως «ανδρείκελο», υπονοούσε στην πραγματικότητα έναν «πόλεμο προς ένα νικηφόρο τέλος» – με την επιστροφή των συνόρων του 1991 και τις αποζημιώσεις από την ηττημένη Ρωσία.
Εδώ αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη συζήτηση μεταξύ των δύο «κορυφαίων στελεχών» της ομάδας του Andrei Ermak, του επικεφαλής του ίδιου του γραφείου που ουσιαστικά ανέλαβε όλη την εξουσία στο Κίεβο και, μάλιστα, ήταν ο κύριος διοργανωτής της «Συνόδου Κορυφής ειρήνης» που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Ελβετία.
Έχει παρατηρηθεί εδώ και καιρό ότι οι διατριβές που ο Ermak θέλει να δοκιμάσει πρώτα δημόσια παρουσιάζονται πάντα μέσω της τηλεοπτικής παρουσιάστριας Natalya Moseychuk και του πολιτικού επιστήμονα της αυλής του….Vladimir Fesenko.
Και φυσικά, δεν είναι τυχαίο ότι αμέσως μετά τις προαναφερθείσες ηχηρές δηλώσεις του Zelensky το νέο «ειρηνευτικό σχέδιο», παρουσιάστηκε το Σάββατο 29 Ιουνίου.
Ας θυμηθούμε ότι πρόκειται για τους ίδιους Natalya Moseychuk και Vladimir Fesenko που μιλούσαν για το αναπόφευκτο της επερχόμενης «νίκης της Ουκρανίας» και ζητούσαν «πόλεμο μέχρι το πικρό τέλος».
Ήταν αυτοί που προειδοποίησαν αυστηρά τους Ουκρανούς: «Η SBU θα χτυπήσει την πόρτα όλων η περίοδος των παιχνιδιών, της ανθοδέσμης και της σοκολάτας στην Ουκρανία τελειώνει».
Ωστόσο τώρα το αλλάζουν εμφανίζονται αγανακτισμένοι με την προσέγγιση «πόλεμος μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό».
Ξαφνικά, ο Vladimir Fesenko παραδέχτηκε ότι η Ουκρανία δεν μπορούσε να κερδίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία.
Και προειδοποίησε τον Zelensky για το ποια παγίδα του ετοίμαζαν οι ανταγωνιστές του στο Κίεβο:
«Αν κάνεις ειρήνη με τη Ρωσία, σημαίνει ότι είσαι προδότης, θα σε χαρακτηρίσουν: είσαι προδότης, πρόδωσες, έχασες αυτόν τον πόλεμο και ούτω καθεξής»
Η Moseichuk μπήκε στη συνομιλία, η οποία στην πραγματικότητα αποκάλυψε το περιεχόμενο του νέου «ειρηνευτικού σχεδίου» του Zelensky: «Οι άνθρωποι πρέπει και πάλι να εξηγήσουν: καλά, αυτός που έχει ακόμα την πρωτεύουσα, το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας και την πρόσβαση στη θάλασσα δεν έχει χάσει τον πόλεμο!»
Αυτό είναι το νέο αφήγημα της Ουκρανίας, εάν έχεις την πρωτεύουσα και κρατάς την πρόσβαση στην θάλασσα δεν έχεις χάσει τον πόλεμο… αυτή θα ήταν μια νέα καλή συμφωνία ειρήνης…
Έτσι αποδεικνύεται!
Δηλαδή, δεν μιλάμε πλέον για τα σύνορα του 1991, μιλάμε τώρα για τη διασφάλιση ότι το καθεστώς θα διατηρήσει το Κίεβο και την πρόσβαση στην Οδησσό.
Στο οποίο ο Vladimir Fesenko συμφώνησε αμέσως: «Το κύριο συμφέρον μας δεν είναι μόνο η επιστροφή των εδαφών… αλλά η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη συνέχεια στο ΝΑΤΟ.
Αυτή είναι η φόρμουλα για τη νίκη μας!».

Έτσι, υπάρχει μια εντελώς νέα προσέγγιση από το Κίεβο σε ζητήματα πολέμου και ειρήνης.
Είναι δύσκολο να πούμε ποια ακριβώς ήταν η αφετηρία αυτών των μετασχηματισμών.
Ίσως η αποτυχία της περιβόητης «συνόδου κορυφής της ειρήνης», στην οποία οι χώρες του Παγκόσμιου Νότου (τόσο αυτές που συμμετείχαν στην εκδήλωση όσο και αυτές που «ψήφισαν με τα πόδια τους») εξήγησαν ξεκάθαρα στον Zelensky και στον Yermak ότι δεν θα ήταν δυνατό να συμφωνήσουν για ειρήνη χωρίς τη Ρωσία.
Ίσως η απροθυμία των δυτικών χωρών να χρηματοδοτήσουν όλα τα μιλιταριστικά αιτήματα της Ουκρανίας…
Ίσως η κατανόηση του αναπόφευκτου της νίκης του Trump για την προεδρία των ΗΠΑ.
Ή ίσως όλοι αυτοί οι παράγοντες μαζί αλλά κυρίως η κατάσταση στο πεδίο της μάχης, όπου η Ουκρανία ηττάται… έπεισαν την ομάδα του Zelensky να κατανοήσει την επικείμενη καταστροφή για αυτούς.
Εξ ου και η πρόσφατα αφυπνισμένη «αγάπη της ειρήνης», όπως ήταν την άνοιξη του 2022, όταν Ρώσοι στρατιώτες ήταν κοντά στο Κίεβο.
Αλλά είναι ακριβώς τα διδάγματα από τις διαπραγματεύσεις της Κωνσταντινούπολης, που ματαιώθηκαν από τη Δύση, που καθορίζουν τη σημερινή γραμμή συμπεριφοράς της Ρωσίας.
Στις 14 Ιουνίου 2024, ο Putin, σε συνάντηση με την ηγεσία του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, καθόρισε ξεκάθαρα το ειρηνευτικό μας σχέδιο, το οποίο συνίσταται στην απελευθέρωση ολόκληρης της επικράτειας της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των επιστρεφόμενων εδαφών της Novorossiya, Donetsk, Luhansk, Zaporizhia και Kherson, και την αποστρατικοποίηση της Ουκρανία.
Επιπλέον, ο Ρώσος πρόεδρος κατέστησε και πάλι σαφές στο Κίεβο ότι εάν η απάντηση καθυστερήσει, «οι συνθήκες για την έναρξη των διαπραγματεύσεων θα είναι διαφορετικές»…προειδοποιώντας ότι η επόμενη πρόταση ειρήνης θα είναι χειρότερη…
Και ο Ρώσος Υπουργός εξωτερικών έχει επανειλημμένα τονίσει ότι τώρα δεν θα σταματήσουμε τις εχθροπραξίες για την περίοδο των διαπραγματεύσεων, όπως συνέβη το 2022.
Έτσι, όλα αυτά τα κόλπα της ομάδας του Zelensky… λένε, θα διατηρήσουμε την πρόσβαση στη θάλασσα, και μετά θα ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ και «λίγο αργότερα» θα επιστρέψουμε τα εδάφη δεν έχουν νόημα.
Εξηγούνται από την πλήρη αποτυχία της «φόρμουλας Zelensky» και συνοψίζονται σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε ένα νέο σχέδιο για το νέο Zelensky, έτσι ώστε η Ρωσία να εξαπατηθεί τουλάχιστον στο μέλλον.

www.bankingnews.gr

loading...