Η Ναζιστική ελληνική κυβέρνηση

Μετά την εισβολή και κατοχή των Γερμανών στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941 ο Βασιλεύς Γεώργιος Β΄ οικογενειακώς και μετά της κυβερνήσεως κατέφυγαν στο Κάϊρο της Αιγύπτου.

 

Εξ ου και «Κυβερνήσεις του Καΐρου», που κατά τη διάρκεια της κατοχής η εξόριστη Βασιλική Ελλάς άλλαξε τρείς Πρωθυπουργούς τρεις κυβερνήσεις (Εμμανουήλ Τσουδερός, Σοφοκλής Βενιζέλος, Γεώργιος Παπανδρέου)

Κατά την διάρκεια της κατοχής των Γερμανών στην Ελλάδα σχηματίσθηκαν τρεις δωσίλογες κυβερνήσεις, Τσολάκογλου αρχικά, Λογοθετόπουλου στη συνέχεια, και Ι Ράλλη μετά.

Και οι τρεις αυτοί «πρωθυπουργοί» καταδικάσθηκαν σε θάνατο από την ελληνική δικαιοσύνη.

Στην Ελλάδα της αντίστασης επίσης ,υπήρξε και άλλη μια κυβέρνηση η «Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης» (Π.Ε.Ε.Α.) – γνωστή και ως «Κυβέρνηση του βουνού» ή «Κυβέρνηση των Κορυσχάδων» – (ίδρυση 10 Μαρτίου1944 – αυτοδιάλυση στις 5 Νοεμβρίου του 1944) πρόεδρος Ευριπίδης Μπακιρτζής προσωρινός και Αλέξανδρος Σβώλος πρόεδρος στη συνέχεια.

Πολλές φορές οι κυβερνήσεις αποκαλούνται και με άλλα ονόματα ανάλογα με τα γεγονότα ή τις γεωγραφικές τοποθεσίες ή περιοχές Έτσι έχουμε, τις «τρεις εξόριστες κυβερνήσεις», «τρεις δωσίλογες κυβερνήσεις», και την «κυβέρνηση του Βουνού»

Λίγο πολύ αυτά είναι γνωστά ιστορικά γεγονότα και ο καθείς ανάλογα με τις γνώσεις του, τις κοινωνικές του ευαισθησίες, την πολιτική του αντίληψη ,ακόμα και τα συμφέροντά του κάνει και τις ανάλογες επιλογές ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΣΕΒΑΣΤΕΣ.

Σκοπός του αντί προλόγου είναι η υπενθύμιση, αλλά και η συνέχεια μιας άγνωστης ιστορίας. Δυστυχώς όμως υπήρξε και μια άλλη «κυβέρνηση» άγνωστη στη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού σκόπιμα ή όχι δεν το γνωρίζω.

Η άγνωστη ελληνική «κυβέρνηση» ή λεγόμενη και «κυβέρνηση της Βιέννης». Κατά τη διάρκεια της κατοχής εκτός από τα καθάρματα των δωσιλόγων, γερμανοτσολιάδων, μαυραγοριτών και λοιπών κακοποιών προδοτικών στοιχείων υπήρξαν και άλλοι συνεργάτες των Γερμανών πολύ χειρότεροι απ΄ αυτούς ακόμα και από τους Γερμανούς κατακτητές.

Υπήρξαν συνεργάτες των Γερμανών που το… τράβηξαν μέχρι τέλους. Ακόμα και μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας αυτοί ακολούθησαν (ή προηγήθηκαν) των Γερμανικών στρατευμάτων στην πορεία τους προς τον βορρά. Ιδεολόγοι εθνικοσοσιαλιστές, συνεργάτες των Γερμανών που είχαν εκτεθεί τόσο πολύ, ώστε δεν μπορούσαν να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά και απλοί τυχοδιώκτες και υπόκοσμος που ρευστοποίησαν τις περιουσίες τους κι είχαν την ελπίδα ότι κάτι θα γίνει και θα σωθούν με… διαβατήριο το χρήμα. Αυτή είναι αποτέλεσαν την άγνωστη ελληνική «κυβέρνηση»! Καιρός να τους γνωρίσουμε.

Η κυβέρνηση της Βιέννης αποτελεί ένα από τα άγνωστα και μελανά κεφάλαια της ελληνικής ιστορίας. Σχηματίστηκε τον Οκτώβριο του 1944, λίγες μέρες πριν την απελευθέρωση της Αθήνας από συνεργάτες των Ναζί που είχαν φύγει πριν από αυτούς από τη χώρα.

Οι Αυστριακοί μισούσαν τους Έλληνες. Η άφιξη της ελληνικής κυβέρνησης δημιούργησε περισσότερα προβλήματα. Τα μέλη της φρόντιζαν για την επόμενη μέρα, αναζητούσαν τρόπους διαφυγής στο εξωτερικό. Μόνη τους έννοια να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαν. Με κάθε τρόπο. Άλλωστε και οι περιουσίες που είχαν δημιουργήσει στην Ελλάδα μόνο με νόμιμα μέσα δεν έγιναν!

Η συμμετοχή στην κυβέρνηση προϋπέθετε μια σειρά από προνόμια. Διαμονή σε ακριβά ξενοδοχεία, απεριόριστο φαγητό και άλλα πολλά. Η εξόριστη κυβέρνηση ενώ ουσιαστικά ήταν «βιτρίνα» έφθασε να έχει 12 μέλη, κάποια από αυτά χωρίς κανένα αντικείμενο. Μόνο για να συμμετέχουν στα προνόμια.

Ο Έκτωρ Τσιρονίκος στο Ειδικό Δικαστήριο. 1 Έκτωρ Τσιρονίκος. Αριβίστας από την Αρκαδία (1882). Σπούδασε στο Παρίσι, εγκαταστάθηκε στο Ροστόβ της Ρωσίας όπου έγινε Τραπεζίτης, πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας και πρόξενος της Αγγλίας. Μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση κατάφευγε στο Βέλγιο, ασχολήθηκε με τις κατασκευές,. Γνωρίστηκε με τον μετέπειτα πληρεξούσιο του Χίτλερ στην Ελλάδα Χέρμαν Νοϊμπάχερ.

Αυτή η γνωριμία τον οδήγησε στο υπουργείο Γεωργίας στη δεύτερη κυβέρνηση Λογοθετόπουλου. Αργότερα έγινε υπουργός Οικονομικών, αντιπρόεδρος και υπουργός Προνοίας στην κυβέρνηση Ράλλη. Η γυναίκα του ήταν Γερμανίδα. Στη Βιέννη ανέλαβε να σχηματίσει την Ελληνική Εθνική Επιτροπή που αναγνωρίστηκε ως κυβέρνηση από τη Γερμανία και τους δορυφόρους της. Το 1945 καταδικάστηκε σε θάνατο από το Ειδικό Δικαστήριο Δωσίλογων, το 1947 οι Αμερικανοί τον απέλασαν στην Ελλάδα, φυλακίστηκε μέχρι το 1962 και στη συνέχεια του δόθηκε χάρη. Πέθανε το 1964 πάμφτωχος στο Γηροκομείο Αθηνών. Η τεράστια περιουσία του σπαταλήθηκε στα καζίνο της Ευρώπης.

2 Κώστας Γούλας. Υπουργός Εσωτερικών. Υπήρξε πολιτικός καθοδηγητής της ναζιστικής οργάνωσης ΕΕΕ (Εθνική Ένωση Ελλάδος ή Ένωσις Ελλήνων Εθνικιστών) που οργάνωσε τον εμπρησμό του Εβραϊκού συνοικισμού Κάμπελ στη Θεσσαλονίκη

3 Καθηγητής Φλόκας. Από την Καστοριά ανέλαβε το Υπουργείο Παιδείας (!) 4 Αριστείδης Ανδρόνικος. Υπουργός Προπαγάνδας. Ναζιστής, γόνος αρχοντικής οικογένειας από την Ανατολική Ρωμυλία (1862). Σπούδασε Ιατρική στο Παρίσι, ταξίδεψε στην Κίνα, το 1910 ανέλαβε διευθυντής στο ελληνικό προξενείο της Πετρούπολης, συνελήφθη από τους Μπολσεβίκους, διέφυγε στην Ελλάδα και παντρεύτηκε την Ρωσίδα αριστοκράτισσα Έλενα Καρνέεβα Μιχάλοβα. Απέκτησαν μια κόρη (Βάλια). Συμμετείχε σε πολλές φασιστικές οργανώσεις Στην Κατοχή υπήρξε μέλος της ΕΣΠΟ. Διέφυγε στη Βιέννη, επέστρεψε στην Ελλάδα, το σπίτι του είχε πυρποληθεί από τον ΕΛΑΣ και πέθανε πάμφτωχος (21 Νοεμβρίου 1952). Παρέμεινε νοσταλγός του Χίτλερ.

5 Νίκος Βλαχογιάννης. Δικηγόρος. Μεταπολεμικά εντάχθηκε στη δεξιά και επί χούντας διορίστηκε επικεφαλής των Νομαρχών!!!!! 6 Ξενοφών (φον) Γιοσμάς. Στην Κατοχή δραστηριοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη αφήνοντας την περιοχή της Πιερίας όπου γεννήθηκε. Κατατάχτηκε στη συμμορία του Πούλου αναλαμβάνοντας το λόχο προπαγάνδας (!). Ακολούθησε τους Γερμανούς στην υποχώρηση τους. Καταδικάστηκε ερήμην σε θάνατο από το Ειδικό Δικαστήριο Δωσίλογων. Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1947. Η απόφαση του δικαστηρίου όχι μόνο δεν εκτελέστηκε, αλλά το 1952 που αποφυλακίστηκε έπειτα από βασιλική χάρη έγινε σχολικός έφορος στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, εκδότης εφημερίδας. Είχε ανάμειξη στη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη το 1963. Πέθανε στις 14 Ιανουαρίου 1975. Ο γιος του Αλέξανδρος υπήρξε υποψήφιος βουλευτής με το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη!!!!!!!

7 Νικόλαος Ζωγράφος. Δικηγόρος από τη Βέροια. Συντάκτης της ναζιστικής εφημερίδας «Νέα Ευρώπη», προσχώρησε στη συμμορία του Πούλου αναλαμβάνοντας διευθυντής του τμήματος προπαγάνδας. Τον Αύγουστο του 1943 ίδρυσε στη Θεσσαλονίκη παράρτημα του «Συνδέσμου Φίλων Χιτλερικής Κινήσεως» του Γεωργίου Πριντάκη. Στις 22 Δεκεμβρίου 1945 απελάθηκε στην Ελλάδα. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5,5 χρόνων.

8 Μιχάλης Παπαστρατηγάκης. Αθηναίος δημοσιογράφος που δραστηριοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε αρχισυντάκτης και διευθυντής της Απογευματινής Θεσσαλονίκης, της μόνης εφημερίδας της πόλης που επέτρεψαν οι Γερμανοί να κυκλοφορήσει μετά την κατάληψη της Ελλάδας. Στη διάρκεια της Κατοχής εξέδωσε και τη Νέα Ευρώπη. Πριν την απελευθέρωση και οι δύο συγχωνεύτηκαν σε μία που κυκλοφορούσε μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 1944. Καταδικάστηκε ερήμην σε ισόβια. Απελάθηκε στην Ελλάδα το 1947 και υπέβαλε αίτημα ανακοπής της απόφασης υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν παρών στο δικαστήριο «ουχί εξ απειθείας αλλ’ εκ λόγων ανωτέρας βίας»! Τον Μάιο του 1948 το αίτημα έγινε δεκτό από το δικαστήριο που τον κήρυξε αθώο λόγω αμφιβολιών (!), και με την υπερασπιστική κατάθεση του Αθανασίου Χρυσοχόου πως ήταν «πατριώτης και φοβερός αντικομμουνιστής» (!!!).

9 Ιωάννης Πασσαδάκης. Γενικός διοικητής Κρήτης, από τις 24 Ιανουαρίου 1943 κατέφυγε στη Βιέννη από το φόβο αντιποίνων. Ήδη είχε γλιτώσει από μια απόπειρα δολοφονίας με χειροβομβίδα από αντιστασιακή οργάνωση . Η δωσιλογική του καριέρα ξεκίνησε από την ναζιστική εφημερίδα Κρητικός Κήρυξ του Ηρακλείου. Αναδημοσίευε ρεπορτάζ και σχόλια των εφημερίδων του Παπαστρατηγάκη (Απογευματινή και Νέα Ευρώπη) καθώς και του Παρατηρητή των Χανίων.

Ο εκδότης της εφημερίδας Πέτρος Βαβόγλης εκτελέστηκε από μέλη της αντίστασης στις 18 Ιουνίου 1944. Στις 31 Μαΐου 1945 εκδόθηκε στην Ελλάδα, καταδικάστηκε σε φυλάκιση και πέθανε στη φυλακή. Πρόλαβε και έγραψε ένα μικρό βιβλιαράκι που ήταν ουσιαστικά η απολογία του. Έντονα αντικομουνιστής δικαιολόγησε την προδοτική του δράση ως προσφορά στον αγώνα ενάντια στους κομμουνιστές!

Ο Γιώργος Πούλος με τους Γερμανοντυμένους συνεργάτες τους και Γερμανούς στην Κρύα Βρύση. 10 Γιώργος ΠούλοςΗ πιο ελεεινή μορφή συνεργατών. Ο μόνος δωσίλογος που φόρεσε γερμανική στολή και έδρασε ως πλιατσικολόγος στη περιοχή της Μακεδονίας. Πρώην αξιωματικός του Στρατού, είχε αποταχτεί για τη συμμετοχή του στο κίνημα του ’35 οργάνωσε παραστρατιωτική ομάδα αποκομίζοντας πολλά χρήματα από την εγκληματική του δραστηριότητα. Στη Βιέννη κατέφυγε με τη γυναίκα του Μοσχούλα, την κόρη του Αθηνά και το γιο του Δημήτρη. Τον συνέλαβαν οι Αμερικανοί στις 19 Μαΐου 1945, τον εξέδωσαν στην Ελλάδα στις 22 Μαΐου 1947, δικάστηκε, καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε στις 11 Ιουνίου 1949.

11 Γιώργος Σπυρίδης. Από τους πρώτους Εθνοσοσιαλιστές στην Ελλάδα, διατηρούσε αλληλογραφία με τον Χίτλερ από το 1932! Γεννήθηκε τον 1891 στην Κερασούντα του Πόντου. Κατέφυγε στο Νοβορόσισκ της Ρωσίας κι ήρθε στην Ελλάδα μετά τη Επανάσταση των Μπολσεβίκων.

Εγκαταστάθηκε στη Δράμα κι έβαλε σκοπό της ζωής του να κυνηγήσει τους κομμουνιστές. Ίδρυσε το κόμμα των Εθνοσοσιαλιστών Μακεδονίας Θράκης, αλλά η ανταπόκριση ήταν μηδαμινή. Τον Σεπτέμβριο του 1941 καταφεύγει στη Θεσσαλονίκη. Προσπαθεί να αναβιώσει το κόμμα του. Κι εδώ η ανταπόκριση είναι περιορισμένη. Είχε ανταγωνισμό με τον Γιώργο Πούλο για την εύνοια των Γερμανών οι οποίοι γρήγορα διαπίστωσαν ότι δεν τον ενδιέφερε η ιδεολογία, αλλά ο γρήγορος πλουτισμός. Βρέθηκε μπλεγμένος σε σκάνδαλο μαύρης αγοράς καταδικάστηκε και φυλακίστηκε το 1942 στο Επταπύργιο. Αποφυλακίστηκε, παρέμεινε συνεργάτης των Ναζί, τους ακολούθησε στη Βιέννη, καταδικάστηκε ερήμην σε ισόβια, εκδόθηκε στην Ελλάδα, πέτυχε να μετατρέψει την ποινή του από ισόβια σε 2,5 χρόνια φυλάκισης, πήρε χάρη, αποφυλακίστηκε το 1950 και λίγους μήνες αργότερα πέθανε σε ηλικία 53 χρόνων.

12 Αναστάσιος Ταβουλάρης. Αξιωματικός του στρατού, ορκίστηκε δύο φορές πίστη στη Δημοκρατία. Ως στρατιωτικός και ως βουλευτής Ζακύνθου (εκλέχτηκε το 1923 και 1928 με τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς, το 1932 και 1936 με τους Φιλελεύθερους. Στη δικτατορία του Πάγκαλου ανέλαβε το Υπουργείο Συγκοινωνιών, κατηγορήθηκε αργότερα για προμήθεια στην αγορά των ταχυδρομικών οχημάτων, αλλά αθωώθηκε από τη Βουλή (ψήφοι 66-61).

Από το 1942 έως το 1944 συμμετέχει σε όλες τις κυβερνήσεις δωσίλογων για να γίνει Υπουργός Δημόσιας Τάξης την εποχή της ίδρυσης των Ταγμάτων Ασφαλείας. Το έσκασε κι αυτός στη Βιέννη, έγινε μέλος της εξόριστης κυβέρνησης, καταδικάστηκε στην Ελλάδα ερήμην σε ισόβια, αλλά δεν πρόλαβε να απελαθεί. Αρρώστησε από πνευμονία που εξελίχτηκε σε φυματίωση και πέθανε τον Απρίλιο του 1945.

Δεν γνωρίζω αν ήταν και κάποιοι άλλοι μικρότερων βαθμών και να μου διέφυγαν. Στην Ελλάδα φαίνεται εκτός από τους Ήρωες περισσεύουν και οι προδότες. Οι ξεχασμένες ιστορίες είναι καμιά φορά ποιο χρήσιμες και από τις διδασκόμενες…

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ :

Μια ξεχασμένη ιστορία από το τέλος της γερμανικής κατοχής. Δοσίλογοι που αναχώρησαν μαζί με τους κατακτητές για να γλυτώσουν, έφτιαξαν εξόριστη ελληνική κυβέρνηση στην Βιέννη περιμένοντας επανακατάληψη της Ελλάδας από το Γ’ Ράιχ. Επικεφαλής τους ο διαβόητος Έκτορας Τσιρονίκος.  Όσο περνούν πίσω μας οι δεκαετίες, ξεχνιούνται πρόσωπα και γεγονότα που κάποτε μονοπώλησαν την επικαιρότητα και εξέπληξαν θετικά ή αρνητικά τη χώρα. Ποιος ας πούμε θυμάται σήμερα τον περιβόητο Έκτορα Τσουρονίκο;

Ποιος θυμάται ότι, ενώ οι Γερμανοί κατακτητές είχαν αναχωρήσει από την Ελλάδα και ο λαός πανηγύριζε την απελευθέρωση του, αυτός είχε φτιάξει εξόριστη ελληνική φιλοναζιστική κυβέρνηση στην Βιέννη, η οποία ήταν έτοιμη να αναλάβει την εξουσία στη χώρα μόλις οι Γερμανοί ξαναεπέστρεφαν; Τρελό;

Και όμως έγινε.  Ο Τσιρονίκος ήταν Έλληνας επιχειρηματίας στη Ρωσία. Είχε δική του τράπεζα την οποία έχασε το 1917 από την επανάσταση των Μπολσεβίκων. Αυτό τον έκανε φοβερό αντικομμουνιστή. Έζησε μετά στην Κωνσταντινούπολη, στη Γαλλία, στο Βέλγιο, ενώ είχε ισχυρές διεθνείς επαφές με οικονομικούς μεγαλοπαράγοντες. Το 1940 ήρθε μόνιμα στην Ελλάδα και το 1943 ορκίστηκε υπουργός Γεωργίας στην κατοχική κυβέρνηση Λογοθετόπουλου. Στην τρίτη κατοχική κυβέρνηση Ράλλη έγινε οικονομικός υπερυπουργός με πέντε χαρτοφυλάκια. Πριν τον πόλεμο ήταν άνθρωπος των Άγγλων και πρόξενος τους στην Κωνσταντινούπολη, μετά την υπουργοποίηση του όμως προσχώρησε και ιδεολογικά στον εθνικοσοσιαλισμό.

Όταν έγινε η απόβαση των συμμάχων στην Νορμανδία έκανε στο κατοχικό ραδιόφωνο την ακόλουθη δήλωση: «Οι Αγγλοαμερικανοί δεν ηννόησαν ακόμη τον τρομερόν κίνδυνο τον οποίον διατρέχει ο ευρωπαϊκός πολιτισμός και αι ηθικαί αυτού αξίαι, και έγιναν τυφλά όργανα του Στάλιν και της εβραϊκής κλίκας η οποία τους περιστοιχίζει»…. Κι όταν τον Γενάρη του 1944 η συμμαχική αεροπορία βομβάρδισε τον Πειραιά, ο Τσιρονίκος κυκλοφόρησε ολόκληρη σειρά γραμματοσήμων με θέμα την «τρομοκρατική» όπως έγραφε επίθεση.  Λίγο πριν αποχωρήσουν οι Γερμανοί από την Ελλάδα, ο Τσιρονίκος πήρε εντολή από τον πρωθυπουργό Ράλλη να ταξιδέψει στο Βελιγράδι για να συναντήσει τον Γερμανό διοικητή Βαλκανίων Νοϋμπάχερ.

Έφυγε μαζί με την οικογένεια του, ξέροντας ότι καταφθάνουν οι σύμμαχοι. Όταν αργότερα μεταφέρθηκε ως κρατούμενος στην Ελλάδα, υποστήριξε ότι σε κείνες τις συνομιλίες με τον Νοϋμπάχερ που ήταν και παλιός γνωστός του, έσωσε την Αθήνα από την καταστροφή.   Έχουν χυθεί τόνοι μελάνι γι αυτή την σωτηρία της Αθήνας. Η αλήθεια είναι ότι οι Γερμανοί την κήρυξαν ανοχύρωτη πόλη και δεν την κατέστρεψαν. Ο Τσιρονίκος υποστήριξε ότι έπεισε τον Νοϋμπάχερ να μην ανατινάξουν το φράγμα του Μαραθώνα που είχαν παγιδεύσει, ούτε την ηλεκτρική και τηλεφωνική εταιρεία, καθώς και όλα τα δημόσια κτίρια. Τα ίδια είπαν ο αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός, ο πρωθυπουργός Ράλλης, η κυβέρνηση Παπανδρέου απ’ το Κάιρο, οι Εγγλέζοι, ο αρχηγός της αστυνομίας Μπάκος και άλλοι. Όλοι είχαν σώσει την Αθήνα.

Ο Τσιρονίκος μάλιστα έφθασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι πήγε στον Νοϋμπάχερ όχι ως απεσταλμένος του κατοχικού πρωθυπουργού, αλλά ως μεσολαβητής της βρετανικής Ιντέλιτζεντ Σέρβις προς τους Γερμανούς, ώστε να υπάρξει συμφωνία για να αποφευχθεί αιματοχυσία στην Ελλάδα.  Αφού «έσωσε» την Αθήνα, ο Τσιρονίκος εγκαταστάθηκε στην Βιέννη και έφτιαξε μια φιλοναζιστική εξόριστη ελληνική κυβέρνηση, που περίμενε να αντεπιτεθούν οι Γερμανοί και να ξανακαταλάβουν την Ελλάδα. Την αποτελούσαν διάφοροι δοσίλογοι όπως ο Ιωάννης Πασσαδάκης και ο Κωνσταντίνος Γούλας, που ακολούθησαν τους Γερμανούς στην υποχώρηση τους ξέροντας τι τους περίμενε στην ελεύθερη Ελλάδα. Οι Γερμανοί τους παραχώρησαν ένα μέγαρο στη Βιέννη, είχαν διάφορους υπουργούς όπως προεδρίας, γεωργίας,  προπαγάνδας και εκπροσωπούσαν λέει τα συμφέροντα της Ελλάδας στο Γ’ Ράιχ.

Τον συνέλαβαν οι Αμερικανοί όταν κατελήφθη η Γερμανία όπου είχε καταφύγει και τον έστειλαν στην Ελλάδα. Το δικαστήριο δοσιλόγων τον είχε ήδη καταδικάσει ερήμην σε θάνατο και δήμευση περιουσίας. Το1946 προσγειώθηκε σιδηροδέσμιος στο αεροδρόμιο του Ελληνικού που τότε λεγόταν Χασάνι. Η πρώτη του φράση προς τους δημοσιογράφους ήταν ότι έκανε το καθήκον του έναντι της χώρας του. Υποστήριξε ότι έφυγε με τους Γερμανούς διότι φοβήθηκε ότι στην χώρα θα επικρατούσαν οι κομμουνιστές και τους ρώτησε αν τον περίμενε το απόσπασμα. Φυλακίστηκε, αλλά μετά από οκτώ μόλις χρόνια του δόθηκε χάρη και το 1952 βγήκε. Πέθανε το 1964, πάμφτωχος και ολομόναχος, στο γηροκομείο Αθηνών.

https://new-economy.gr/2020/09/27/i-agnosti-kivernisi-tis-viennis/

https://www.newsit.gr/mia-stagona-istoria/i-nazistiki-elliniki-kyvernisi-tis-viennis-6/2865750/

Ο Πρύτανης-Καθηγητής πολιτικών επιστημών Γεώργιος Κοντογιώργης, έχει αναφέρει αρκετές φορές σε συνετεύξεις του ότι το νεοελληνικό κράτος δομήθηκε με την μορφή προτεκτοράτου με γνώμονα την Βαυρική διαφθορά. Επίσης τα τελευταία 14 χρόνια βρίσκεται υπό καθεστώς διπλής κατοχής.

Να περάσουμε να δούμε τι έχουν αναφέρει σχετικά με την κατοχή της Ελλάδας. Γιώργος Κοντογιώργης : Οι Έλληνες δεν ψηφίζουν με την αληθινή έννοια της ψήφου. Οι Έλληνες απλά καλούνται να νομιμοποιήσουν μεταξύ εκείνων των επιλογών που προτείνουν  οι μηχανισμοί του συστήματος. Αυτό το σύστημα παράγει σκουπίδια, δεν παράγει φιλοδοξία, άρα δεν παράγει προσωπικότητες, τις αποκλείει.

Οι πολιτικοί περιορίζουν αυτοβούλως τον ορίζοντά τους στη λογιστική των δανειστών. Είναι μοιραίο λοιπόν να μην αίρονται τα αίτια της κρίσης, να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο, ή τουλάχιστον να παραμένουμε σε κρίση. Οδηγηθήκαμε στα μνημόνια γιατί λεηλατήθηκε η χώρα και αποδομήθηκε το κράτος από την πολιτική τάξη. Το κράτος στην Ελλάδα δεν παράγει πολιτικές δημοσίου συμφέροντος, ούτε και λειτουργεί για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Έχει μεταβληθεί σε ξένο σώμα προς την κοινωνία. Παρέδωσαν την χώρα στους ξένους και λειτουργούν ως εντολοδόχοι τους.

Προτίμησαν αυτό, αντί να εκθεμελιώσουν το σύστημα της καταστροφής που έστησαν. Είναι αξιοσημείωτο ότι τα μνημόνια δεν άγγιξαν το πολιτικό σύστημα, την δημόσια διοίκηση, την δικαιοσύνη, ούτε καν τη νομοθεσία που οικοδομεί την διαπλοκή και την διαφθορά. Για αυτό το κράτος όχι μόνο δεν είναι παραγωγικό, αλλά δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στις υγιείς δυνάμεις της χώρας. Το συμπέρασμα είναι ότι αυτό το κράτος στρέφεται εναντίον της κοινωνίας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πολιτικοί έχουν κάνει ιδεολογία την καλυμμένη εχθρότητα προς την κοινωνία. και περιφρονούν την πολιτισμική βάση της κοινωνίας. Η Ελλάδα είναι παγιδευμένη σε δύο καθεστώτα επάλληλης κατοχής: Το πρώτο είναι η εσωτερική κατοχή της κομματοκρατίας, που έχει μεταβάλει το κράτος σε δυνάστη.

Το δεύτερο είναι η εξωτερική κατοχή, στην οποία την υπέβαλαν οι εσωτερικοί της δυνάστες, όλοι αυτοί που αρνούνται πεισματικά να υπερβούν τον εαυτό τους και να ανατάξουν την χώρα. Έχουν παραδώσει την χώρα, λειτουργώντας σαν εντεταλμένοι λογιστές των δανειστών, γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει, το μόνο που έμαθαν στην πολιτική είναι να λειτουργούν ως νομείς της. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιούν τη Βουλή ως καθαρτήριο των ανομιών τους και ως μέσον θέσμισης προνομίων. Η Ελλαδα υπό καθεστώς διπλής “κατοχής” – slpress.gr https://slpress.gr/idees/i-ellada-ypo-kathestos-diplis-quot-katochis-quot/

Στο ίδιο μήκος κύματος, και ο Γιώργος Κασιμάτης : ” “Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα. Είναι κατανοητό ότι κάποιοι έχουν αμφιβολίες, ότι κάποιοι ευελπιστούν και ελπίζουν, Είναι κατανοητό πως είναι φρικτή η αλήθεια που γνωρίζουμε, αν και μας την κρύβουν, και δεν θέλουμε να την πιστέψουμε, να την αποδεχθούμε. Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα, με πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και με εναλλαγές στην θέση του κατ’ επίφασην πρωθυπουργού. Το πολιτικό σύστημα γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει, όπως γνωρίζει πάρα πολύ καλά σε τι έχει συναινέσει, ενώ γνωρίζει πάρα πολύ καλά και την κατάληξη των όσων μέχρι σήμερα ζούμε. Στην Ελλάδα έγινε πραξικόπημα και η χώρα παραδόθηκε άνευ όρων σε καρτέλ οικονομικών συμφερόντων, σε συμφέροντα τρίτων χωρών και αποτελεί ταυτόχρονα το μέγιστο “πείραμα” της νέας τάξης πραγμάτων για την απόλυτη κατοχή μιας χώρας χωρίς να προηγηθεί πόλεμος.

Οι πραξικοπηματίες κυβερνούν ενώ ταυτόχρονα μετέχουν σε σχέδιο ολικής απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας. Στην Ελλάδα έγινε πραξικόπημα, από όλους εκείνους που γνώριζαν πως η θέση τους για το υπόλοιπο της ζωής τους είναι σε κάποιο κελί μίας υπόγειας φυλακής και αντάλλαξαν την τιμωρία τους με την δική μας δουλεία και με την άλωση της χώρας εις το διηνεκές. Αυτούς τους πραξικοπηματίες πρέπει να τους απομακρύνουμε εμείς, γιατί δεν θα το κάνει κανένας άλλος για εμάς. Είτε το πιστεύουμε, είτε όχι, όλοι γνωρίζουμε πως είναι πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου. Ή αυτοί, ή εμείς. Δείτε την σχετική παραπομπή στο τέλος με τον Αντώνιο Αργυρό, για το άρθρο 120  παράγραφος 4 του Ελληνικού συντάγματος.

https://www.xanthitimes.gr/2019/12/20/g-kasimatis-eite-mas-aresei-eite-den-mas-aresei-sti-chora-echei-ginei-praxikopima-eite-to-pisteyoyme-eite-ochi-oloi-gnorizoyme-pos-einai-pleon-zitima-zois-kai-thanatoy-i-aytoi-i-emeis-20131115-225103/

Παράδοση της Ελλάδας στην Τουρκία καταγγέλει και ο Θεόδωρος Κατσανέβας δικαιώνοντας για μια ακόμη φορά την στήλη Επικρατέειν η Απόλλυσθαι. Να περάσουμε να δούμε μερικά αποσπάσματα από το επίμαχο άρθρο του : “Η οικονομική και εθνική παρακμή οδηγεί στον οριστικό αφανισμό με την επερχόμενη ισλαμοποίηση και μετατροπή της πατρίδας μας σε τουρκικό προτεκτοράτο υπό γερμανική εποπτεία, με τη μεθοδευμένη εισβολή Μουσουλμάνων εποίκων. Το όλο σκηνικό μεθοδεύεται από το Βερολίνο. Οι Γερμανοί που κάνουν κουμάντο στην Ευρώπη, είχαν και έχουν άριστες σχέσεις με την Τουρκία και μια τέτοια προοπτική φαίνεται πως βολεύει τις επιδιώξεις τους. Οι Έλληνες δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμος λαός.

Η χώρα μας ποτέ δεν υπήρξε σύμμαχος της Γερμανίας και τα αισθήματα των Ελλήνων απέναντί της ήταν και είναι ιδιαίτερα αρνητικά. Η παράδοση της Ελλάδας στην Τουρκία και μάλιστα χωρίς να πέσει ούτε μια ντουφεκιά, μπορεί να ηρεμήσει το γειτονικό μας “θηρίο”. Και η Ευρώπη της Γερμανίας να εξασφαλίσει έτσι την ένταξή Τουρκίας και Ελλάδας μαζί στον κύκλο συμφερόντων της απομακρύνοντάς την από τη Ρωσία αλλά και τις ΗΠΑ. Βολική είναι επίσης η προοπτική της μετατροπής της Ελλάδας σε αποθήκη Μουσουλμάνων μεταναστών για την άντληση φτηνού εργατικού δυναμικού και επιβολή της αρχής του “διαίρει και βασίλευε.”

https://slpress.gr/politiki/i-ellada-simera-thymizei-to-vyzantio-prin-tin-alosi/

“Ξέπλυμα” του νεοναζιστικού “Τάγματος Αζόφ” από τον Έλληνα Πρόξενο στη Μαριούπολη (video)

Ουκρανία – Έλληνας ομογενής στον ΣΚΑΪ: «Κινδυνεύουμε από τους Ουκρανούς φασίστες» (video)

“Ξέπλυμα” του νεοναζιστικού “Τάγματος Αζόφ” από τον Έλληνα Πρόξενο στη Μαριούπολη (video)

Νεοναζί παραστρατιωτικοί Ουκρανίας

https://www.documentonews.gr/article/neonazi-parastratiotikoi-oykranias/

loading...